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Natale s'avvixinn-a a passo lesto

co-i canditi, a giassa e l'erba ingavern;

in go gh' do negiasso, neive ne vegni:

o scico ch'an previsto o no fa testo.

 

In cuxinn-a Nonna Lu a fa feugo e sciamme

l' z a Vigilia, bezeugna dse d'attorno,

o tempo o strenze, fa fto a fse giorno

e doman a ste casann-e gh' da levghe a famme.

 

Pe antipasto l' pronto o cappon magro,

salamme, xambon, funzi sott'euio;

a Lu a s'aende 'na sigaretta speda, euggio a-o releuio

e a prepara 'na fiammenghilla de ancioe all'agro.

 

Boggi e tritolla o pin pe-i ravieu,

a sfeuggia in sci ta a l' z desteisa,

a l'azzunze a-o pin, de parmixan, 'na bella preisa,

a reta a ne fa tanti quanti se ne veu.

 

In sci fornllo crocca o tocco de vitella,

in forno 'na porchetta a finisce de rost,

into ronf o cappon o sta pe bogg,

pronta 1' a imma con sei coccoin de polla,

 

'Fredo o bottezza attorno a-o lavello,

gh' 'na montagna de cassule da lav.

"Mia ben - dixe a Lu - netto comme de bug

"e z che ti gh' ruxenta anche o cannello".

 

A Nonna Lu a no l' 'n cavello feua posto:

tanto scito p no l'agge manco friggi!

No bezeugna pertanto dse 'na spegi;

a l' tutta linda, compa e attenta a no brux o rosto,

 

L' festa grande a Natale con tanto ben de Dio,

co-i p sott'a-a ta pan quelli de tasce:

a l' bzinn-a sc-cetta, t' visto che ganasce!

"Lu dagghe de spassoi donca ghe fan e no".

 

Ma a Nonna Lu a l' contenta cosc:

a pelucca quarcsa in s e in l,

a no vedde l'a e o momento de f se 'na fumm

e drento de l a dixe "Oua me pso mi asc".