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Feua Vobbia o strazetto o s'arrampinn-a sci pe-a liggia,

un muggetto de case s'appresenta a primma vista;

a carezz a 1' streita, ci de 'na curva a piggia,

in imma a-a mont l'ostaia, de l, a fa bella vista.

 

Posto da crave ti dixi? Peu dse!

Ma quande l' a d'appaxent a famme

e de mette quarcsa sott'a-i denti no scordse,

chi no t'asbrian solo xambon e salamme!

 

Alla a cuxinn-a a comensa a sforn

un piatto doppo l'tro e ghe n' in abbondansa;

quande i portan in ta no resta che mangi

e tutto fse scuggi doemente z pe-a pansa.

 

Ravieu e taggiaen, tsto tutto l' pronto,

poi ven, da no perdise, a gallinn-a bogga,

raspante, no de batteria, ti peu fghe conto,

cheutta "in punto e virgola" no fatta ma savoa.

 

Un piatto d'obbligo son i rosti asciorti

e a reua frto a-a zeneise con, in stagion, fiori de succhin;

'na psa, sciorbetto a-o limon e poi imma: tutti piatti gradi,

laete de co-i beschutti e ne sta ben grendi e piccin.

 

Ma a memia a va a-i tempi de 'n'ota, no 1' 'na boxa,

quande stradde no ghe n'a, solo quelle da s:

de ch passvan i muat co-a s e ancioe in sarmoa,

cosc che i piemonteisi a bagna-cada possan f.

 

L'ostaia a l'a, pe quelli tempi, 'na stazion pe serv

'nn'ipotetica autostradda medioevale,

che da-a Poneivia a dava sci pe S. eprian, Saera e a Croxe asc

e che pe arriv a-o Borbeia a l'a l'ideale.

 

Ch, avanti de f l'urtimo sto e a cianua guagn,

gh'a tempo pe psse e cangi l'gua s.